Er zijn in Nederland vandaag de dag nog steeds heel wat woningen terug te vinden die over een zogenaamde kruipruimte beschikken. Op het eerste zicht vormt dat geen probleem, ware het niet dat de kruipruimte in het merendeel van de gevallen niet of op ondoeltreffende wijze is geïsoleerd. Dit zorgt er voor dat er niet alleen het nodige warmteverlies optreedt via de kruipruimte, daarnaast kan er op termijn ook vocht en schimmel in uw huis ontstaan. Beschikt u ook over een kruipruimte in uw woning en is deze niet geïsoleerd? In dat geval doet u er goed aan om hier op z’n minst toch even over na te denken!
Verschillende isolatiematerialen
Indien u er voor kiest om uw kruipruimte te laten isoleren zult u een keuze moeten maken uit verschillende soorten isolatiematerialen. We onderscheiden wat dat betreft bijvoorbeeld isolatieparels, isolatieschelpen, isolatiematrassen en isolatiechips. Uw keuze van het type isolatiemateriaal is grotendeels van invloed op niet alleen het prijskaartje, maar ook op de doeltreffendheid waarmee de kruipruimte wordt geïsoleerd. Let wel, ook de beschikbare ruimte is van invloed op de keuze van het materiaal. De ene kruipruimte kan immers veel lager zijn dan de andere waardoor bijvoorbeeld het gebruik van isolatiematrassen aanzienlijk wordt bemoeilijkt.
Hoeveel kost een kruipruimte isoleren?
De prijs die in rekening wordt gebracht voor het isoleren van een kruipruimte wordt gebaseerd aan de hand van verschillende factoren. Denk hierbij in eerste instantie aan het gekozen materiaal, maar ook de bereikbaarheid van de kruipruimte, de oppervlakte die moet worden geïsoleerd en ga zo maar door. We geven u door middel van onderstaande tabel wel alvast een goede indruk van het gemiddelde kostenplaatje dat u mag verwachten.
Vloeroppervlakte van 45 vierkante meter | Ongeveer 900 euro |
Vloeroppervlakte van 50 vierkante meter | Ongeveer 1000 euro |
Vloeroppervlakte van 55 vierkante meter | Ongeveer 1100 euro |
Vloeroppervlakte van 70 vierkante meter | Ongeveer 1400 euro |
Externe bronnen: